Kouluvalmennus KR:n jäsenille (1 avoin) 25.01.2009

Ohjeet & rajoitukset

• Valmennuspäivä 25.01.2009.
• Max. 1 hevonen yhdeltä (1) ihmiseltä.
• Max. 5 (+1) osanottajaa.
• Valmennus toteutetaan Nimi listaan-tyylillä.
• Valmennuksen taso on Vaativa B.
• Hevosen koulutustason pitää olla Vaativa B tai korkeampi.
• Hevosen sivuilla ei tarvitse olla luonnetta.
• Valmennus pidetään O' Polo Warmbloodsin tiloissa.

Osallistuminen

• Sähköpostiin kouluratsastajat@vaapukka.poista.net
• Otsikolla Valmennus 8
• Muodossa:
ratsastaja (@-mail) - <a href="http://alkuinen sivun osoite">Hevosen virallinen nimi</a>
• Väärin tulleita ei huomioida
• En vastaa viesteihin

Osanottajat ja kommentit

1. Sonoko D. - JPN Pride O' Polo
Ratsusi Jazz oli hyvin laiskalla tuulella. Vaikka kuinka yritit saada siihen potkua (ei edes HK:n POTKU auttanut..!) ei Jazzista ollut juuri parempaan kuin lisätyn ravin menijäksi. Jätitte sitten suosiolla edes laukanvaihtojen yrittämisen ja keskityitte vain käynnissä tempojen vaihteluihin sekä asetuksiin. Kun sait oriiseen hieman liikettä, lisätty ravikin näytti joltain. Orin jalat alkoivat nousta ja liikkeeseen tuli irtonaisuutta. Laukkaa ette kuitenkaan yrittäneet, sillä mielestämme oli erittäin hyvä saavutus Jazzilta jo piristyminen näinkin paljon että pohkeenväistökin alkoi onnistui. Kun huomasimme Jazzin haluavan lisää, otit loppuun yhden laukannoston, jonka aikana meni myös laukanvaihdot joka toisella askeleella. Uskomaton edistys!!

2. jarrow. - Streetcrave O' Polo
Streetsiltä löytyi tänään virtaa, toisinkuin Jazzilta. Ratsastuksesi oli tarmokasta ja sait tamman hyvin eteen. Asetit myös Streetsin hyvin sulkutaivutuksissa, missä muuten olit todella hyvä! Streetsiltä ja sinulta sujui myös avotaivutus sekä etu- ja takaosakäännökset. Ratsukkona olitte todella taitava, mutta sinuna harjoittelisin kotona vielä runsaasti laukanvaihtoja. Niissä tammasi jalat olivat mennä solmuun kokoajan. Jos kehua pitää, kertoisin hyväksi puoleksenne pohkeenväistön, jossa Streets oli loistava ja sinä myös ratsastit tammaa todella mallikkaasti. Streetsin käynti oli myös todella reipasta, joka oli ilo huomata, sillä usein käynti on todella temmotonta ja sitä on hyvin turhauttavaa katsoa. Sait tamman käynninkin näyttämään hyvältä.

3. Milja - Nontrivial O' Polo
Ratsusi ja sinun yhteistyö oli todella loistavaa. Muodon kautta löytyi täydellinen peräänanto, jossa laukanvaihdotkin sujuivat ilman ongelmia. Vallen käynnissä oli parantamisen varaa, mutta varo antamasta liikaa pohkeita ettei orin mielenkiinto herpaannu. Pidit Vallella sopivan tuntuman suuhun ja ori vastasi hyvin myös painoapuihisi. Varo siis käyttämästä liikaa myös ääniapuja, sillä koska Valle on niin herkkä painolle, kannattaa käyttää sitä hyödyksi! Pohkeenväistöt eri askellajeissa, kuten ravissa, sujui hienosti. Tuskin tarvitsette kyseisessä asiassa enää treeniä ihan lähiaikoina. Vallelta lähti kenkä puolessa välissä valmennusta, joten orilta ja sinulta jäi kokeilematta avotaivutukset, sulkutaivutukset sekä käännökset (etu- & takaosa). Hyvä treeni silti.

4. Crystal - Illyria PB
Halutessasi saat tamman mihin asentoon vain, miksi siit suotta tyydyt vähään? Ihmettelin tuota edellistä lausettani useaan otteeseen, sillä Illy selvästi vei sinua kuin nainen miestään kaulin kädessä. Ratsastuksesi kaipaa ryhdikkyyttä ja tämä, että joku oli potkimassa sinua pepulle ja pakottamassa sinua laittamaan Illyrian liikkeelle, auttoi takuulla. Illyria PB laiskotteli minkä ehti. Se heitti takamustaan ja tuskin yritti laukanvaihtoja. Etuosakäännöksen se teki vaivalloisesti ja sinä tuskin kannustit tammaa käyntiin. Voisin melkein väittää teitä urantukkeeksi, mutten viitsi, sillä onnekseni keskivaiheilla valmennusta Illyssä ja varsinkin sinussa tapahtui muutosta. Heräsit kai talvihorroksestasi ja potkaisit kerran oikein kunnolla pohkeilla. Tämän jälkeen tammakin virkosi ja mm. laukanvaihdot olivat uskomattoman upeita. Illyria ei piitannut lopuksi kuin siitä, että suoritus oli täydellinen. Erinomaista edistystä.

5. Werty - Frankie O' Polo
"Frank-kultaseni", höpöttelit orillesi, mutta muuta juuri et tehnytkään. Tarvitset vielä paljon harjoitusta keskittymisen kannalta. Orisi vaatii sinulta enemmän kuin sille annat, sillä vain se, että matkustat kyydissä, ei auta orittasi kouluratsastuksessa eteenpäin. Laukanvaihdoissa kuitenkin sain olla ylpeä sinusta. Frank nosti laukan, vaihtoi sen joka toisella askeleella ja sait orin sen jälkeen vielä täydelliseen pysähdykseen, josta se vielä peruuttikin neljä askelta. Suoraan. Mahtavaa. Frank koetti saada sinut hereille tekemällä kaiken niinkuin piti, mutta sitä parka vain lääpit Frankin kaulaa kaino ilme kasvoillasi. Unelmoit tietysti naapurin tallimestarista. Tarkoitus oli kuitenkin keskittyä treeniin, joten läimäytin sinua kerran raipalla. Johan auttoi. Loppuvalmennus oli ekstratehokas. Hyvä.

6. hejdi - Véronique O' Polo
Veera oli hyvin kuuliainen ja sinäkin jaksoit hyvin ratsastaa sitä sen vaatimalla tavalla. Pidit sopivan ohjastuntuman tamman suuhun ja ratsastit pohkeilla vain tarvittavan määrän. Annoit tammalle silti suussa tilaa mennä ja piankos Veera hakeutuikin peräänantoon. Siitä sinun oli hyvä pyytää tammalta pohkeenväistöä, joka olikin oiva valinta. Ravissakin se sujui. Laukanvaihdot olivat Veeralle tuttu juttu ja kaikki meni todella hyvin. Peruutukset lievästi menivät vinoon, mutta sen ei annettu haitata, vaan täydellinen laukkapiruetti piirtyi kentälle. Sellaiset eivät edes kuuluneet valmennusohjelmaan, mutta niin te vain veditte sen komeasti, että oli muilta leuka tippua maahan! Ratsastuksesi oli ammattimaista ja opetti varmasti kaikille, kuinka selkä tulee pitää suorana. Veera näytti tyytyväiseltä tammalta, kun valmennus lopulta tuli päätökseensä.