Kouluvalmennus KR:n jäsenille (1 avoin) 23.01.2009


Ohjeet & rajoitukset


• Valmennuspäivä 23.01.2009.
• Max. 1 hevonen yhdeltä (1) ihmiseltä.
• Max. 4 (+1) osanottajaa.
• Valmennus toteutetaan Nimi listaan-tyylillä.
• Valmennuksen taso on Vaativa B.
• Hevosen koulutustason pitää olla Vaativa B tai korkeampi.
• Hevosen sivuilla ei tarvitse olla luonnetta.
• Valmennus pidetään O' Polo Warmbloodsin tiloissa.

Osallistuminen


• Sähköpostiin kouluratsastajat@vaapukka.poista.net
• Otsikolla Valmennus 6
• Muodossa:
ratsastaja (@-mail) - <a href="http://alkuinen sivun osoite">Hevosen virallinen nimi</a>
• Väärin tulleita ei huomioida
• En vastaa viesteihin

Osanottajat ja kommentit


1. Sonoko D. - Breakdown SIN
Sonoko D. sekä ratsu Maro olivat hyvin intensiivinen pari. Aluksi kaikki meni mallikkaasti ja ori jaksoi kuunnella ratsastajaansa. Loppua kohden meno vähän rentoutui ja pukkia lensi Marolta jokaiseen väliin. Olikin aika tuuri ettei Maria L:n ratsu Eric menettänyt päättään tuossa hötäkässä. Tammat Maroa kiinnosti lähes koko valmennuksen ajan, mutta kyllähän siellä välissä tapahtuikin jotain. Sonoko D. ratsasti orinsa huolellisesti kulmiin ja sai asetuksetkin kohdilleen. Laukka nousi pienillä avuilla ja suunnanvaihdokset olivat helppoja. Ravi oli irtonaista ja hyvää. Laukanvaihdot olivat myös todella onnistuneet, niistä plussaa! Suoritus kokonaisesti arvioituna oli hyvä, muttei aivan kiitettävä.

2. Maria L. - Epic-Visual O' Polo
Tämä ratsukko yllätti minut tänään todella paljon! Maria oli todella skarppina kokoajan ja ratsasti reipasta Erikiä aktiivisesti eteen ja käytti todella mainiosti pohjeapuja sekä painoapuja. Ohjaa Maria käytti tuskin ollenkaan ja sai tällatavoin Erikin ravaamaan ilmavasti. Maria antoi upean orin ravata ja pidentää askeltaan kun oli sen aika. Erik osasi todella kiitettävän hyvin myös erilaiset käännökset sekä pysähdyksen. Ori peruutti suoraan ja lähti raviin suoraan stopista. Oli myös hienoa huomata sulkutaivutusten sujuvan mallikkaasti puhumattakaan laukanvaihdoista joka toisella askeleella! Kun näin sen, olin pyörtyä. Maria ratsasti oritta kuin vettä vaan ja piti tuntuman orin suuhun. Hyvin tehty!

3. Milja - Nontrivial O' Polo
Tänään Milja hevosineen oli aika nuutuneen näköinen. Ei Vallella oikein jalka noussut, liekö eilinen valmennus niin tehokas ja rankka? Miljakin oli hieman voipuneen oloinen, mutta valmennus oli kuitenkin ratsukolle tehokas. Korjasimme yhdessä virheitä. Miljan kantapäät olivat osoittamassa väärään suuntaan kokoajan ja ryhtiä kaivattiin tänään. Myös Vallelle teki hyvää korjata virheitä, ori kun vähän oikoi nurkkia ja ratsastaja sai pistää orin kunnolla hommiin että sen lisätty ravi näyttikin siltä miltä sen piti näyttää ja mitä se oikeasti oli. Takaosakäännökset olivat hyviä, mutta etuosakäännöksissä jumi. Lisäksi laukanvaihdot olivat vähän vaisuja ja tapahtuivat vai joka neljännellä askeleella ja sitäkin vain kierroksen. Ryhtiä nyt vähän menoon!!

4. Crystal - Trick&Treat PIC
Tämä valmennus oli tehokas Karkille, sillä tammaparka ratsastajineen oli aivan hukassa laukanvaihdoissa. Tamma kuitenkin yritti ja Crystalin siellä selässä jotain huitiloi. Kuitenkin kaiken kruunasi täydellinen lisätty ravi, jonka jälkeen pysähdys ja peruutus 4 askelta. Kaiken tämän teki Karkki aivan kuin itsestään. Painoavuilla ohjattu Karkki oli kiltempi kuin ikinä. Se meni myös erinomaisen etuosakäännöksen ja sen perään täyskaarron. Sitten puuttui enää takaosakäännös, sulkutaivutukset ja avotaivutukset. Ette voi uskoa, mutta niinkin kömpelö neiti ratsastajineen kuin Karkki on, selvitti tämän upeasti. Ei siinä auttanut valmentajan kuin katsoa hämmentyneenä vierestä. Ainut missä oli parantamisen varaa, on selvästi laukanvaihdot. Treeniä siihen siis.

5. hejdi - Stardust
Heidi ratsuineen oli mukana messissä kokoajan. Heidi kuunteli kiinnostuneena ohjeita ja antoi pohkeita Taralle, joka luimi ja liikkui juuri ja juuri metrin. Tallityttömme piti tuoda ratsukolle kouluraipan, niin johan alkoi lyyti kirjoittaa. Onneksi tämä on vasta valmennus. Heidi kuiskasikin Taran korvaan, että koulukisoissa jos se tekisi noin, se laitettaisiin heti seuraavaan kuormaan teurasautoon! Tämän jälkeen Tara ryhdistyi. Laukannosto oli tarmokas ja laukanvaihdot onnistuneet. Ravi ei ollut kovin irtonaista, mistä sakotin ja sitä kannattaakin treenata kotona. Taralle tuotti myös vaikeuksia erilaiset taivutukset ja käännökset. Niissä tamman jalat olivat mennä solmuun, puhumattakaan pohkeenväistöstä eri askellajeissa. Kotitreeniä lisää ja sitten takaisin.