Kouluvalmennus KR:n jäsenille (1 avoin) 22.01.2009


Ohjeet & rajoitukset


• Valmennuspäivä 22.01.2009.
• Max. 1 hevonen yhdeltä (1) ihmiseltä.
• Max. 5 (+1) osanottajaa.
• Valmennus toteutetaan Nimi listaan-tyylillä.
• Valmennuksen taso on Vaativa A.
Avoinna VAIN O' Polo Warmbloodsin KASVATEILLE.
• Hevosen koulutustason pitää olla Vaativa A tai korkeampi.
• Hevosen sivuilla ei tarvitse olla luonnetta.
• Valmennus pidetään O' Polo Warmbloodsin tiloissa.

Osallistuminen


• Sähköpostiin kouluratsastajat@vaapukka.poista.net
• Otsikolla Valmennus 5
• Muodossa:
ratsastaja (@-mail) - <a href="http://alkuinen sivun osoite">Hevosen virallinen nimi</a>
• Väärin tulleita ei huomioida
• En vastaa viesteihin

Osanottajat ja kommentit


1. Milja - Nontrivial O' Polo
Miljan tämänkertainen ratsu oli oikein mukavassa kunnossa oleva nuori herra Valle. Ori oli innoissaan kaikista valmennuksen neljästä tammasta ja hirnui oikein innoissaan myös vastaantulevalle orille, Frankielle, joka ei jaksanut paljoa Vallesta kiinnostua. Vallen ja Miljan yhteistyö oli saumatonta, kunhan ori lämpesi. Ratsukolta löytyi kaunis peräänanto melkein heti ja hikeä alkoi nousta Vallen pintaan. Vallen ja Miljan suoritus oli hyvin keskinkertainen. Esimerkiksi laukannostoissa ori vähän takkuili, eikä olisi halunnut nostaa laukkaa. Pohkeenväistöt eri askellajeissa sujui sikseen todella kivasti, mutta irtonaisuutta ravissa olisin kaivannut lisää. Kotitreeniin ryhtiä hevoseen sekä ratsastajaan!

2. Crystal - Sinful Cause O' Polo
Sissi käyttäytyi hieman säpsysti ja oli aika terhakkana koko valmennuksen ajan. Crystal ratsasti tammaa hyvin ryhdikkäästi ja sai toisinaan teutaroivankin tamman kuriin ja hallintaansa. Pysähdyksissä Sissi ei olisi malttanut seistä paikoillaan, mutta muuten valmennus meni oikein kivasti. Tammalta sujui myös hyvin peruutukset, joissa se peruuttikin suoraan - mukisematta. Crystal ohjasi tamman myös hyville teille, eikä Sissi oikonut. Voltit, pääty-ympyrät sekä täyskaarrot olivat hyvän muotoisia ja tasaisia. Niistä ratsukko sai paljon positiivista palautetta. Hyvät olivat myös askellajinvaihdot. Sulkutaivutukset sekä avotaivutukset olivat tehokkaita, ja niiden jälkeen Sissi taipui paremmin. Hyvä perussuoritus.

3. jarrow. - Chill Out! O' Polo
Tänään jarrow oli oikein hyvällä tuulella ja ratsasti huolettomasti tänään mukaansa ottamaansa Chilliä. Chill keskittyi myös jarrowin tapaan ja sen ravi oli todella upeaa. Irtonaiset liikkeet olivat näyttäviä ja tammalta löytyi myös erityisen upea 3-tahtinen laukka. Suunnanvaihdot olivat näpsäköitä, mutta jos jotain tarvitsee kommentoida negatiiviseen sävyyn, nostaisin sulkutaivutukset esiin. Chill ja jarrow eivät kertakaikkiaan onnistuneet siinä. Taka- ja etuosakäännökset sujuivat hyvin ja aivan oikeaoppisesti. Jarrow ehkä nojaa liikaa sisäkentän puolelle, joten voisit vähän saada painoasi keskemmälle niin ei tammakaan kulje niin sivussa. Chill selvästi reagoi painoapuihin ja tämän vuoksi on tärkeää pitää oma ratsastus kunnossa.

4. hejdi - Leara O' Polo
Heidi ja ratsunsa Leara, eli Leija, päästeli niitä leijoja kokoajan. Maneesin raikas ilma muuttui lähes vihreäksi, jos niin voi sitä kuvailla. Lemu oli kertakaikkiaan uskomaton. Tamman ja ratsastajansa Heidin suoritus oli tästä hajusta huolimatta erittäin ihailtava. Ratsusta huomasi että se tuli hyvästä ja tasokkaasta koulusuvusta. Se oli komealiikkeinen ja kuuliainen. Leijan (joskin kutsuisin tammaa mieluummin Learaksi) sulku- ja avotaivutukset olivat hyvät, samoin etu- ja takaosakäännökset. Tamman bravuuriksi osoittautui upea laukka, joka oli täydellinen. Se oli pyörivä ja heidin tuskin tarvitsi selässä istua kun Leara meni oikomatta uraa pitkin ja vaihtoi suuntaa heidin pienestä pohkeen hipaisusta. Loistavaa, etten sanoisi mahtavaa.

5. Werty - Frankie O' Polo
Täystuho (= Werty joka sittemmin muuttui hyvin kiltiksi pikku ratsastajatytöksi), joka oli tänään kasvattivalmennuksessa upean orinsa Frankien kera, esitti kaikille parhaat puolensa. Werty ratsasti oria hyvin ja hallitsi sen jokaisen liikkeen. Frank oli korkeudestaan (ja suuruudestaan kaikinpuolin) huolimatta hyvin taipuisa ja notkea. Se meni hienoa ravia ja jaksoi myös nostaa komean laukan pienestäkin pohjeavusta. Wertyn ei tarvinnut ratsastaa oria kuin hellästi, sillä se totteli lähinnä painoapuja. (Erittäin hyvä keino koulukisoissa, sillä avut eivät näy!) Frankie oli näyttävän näköinen suorittaessaan keskittyneesti esim. avotaivutusta. Se meni myös virheetöntä pohkeenväistöä myös ravissa. Ratsukko oli kiitettävän hyvä tänään.

6. Monty - Demise O' Polo
Demi ja Monty olivat keskinkertaisia tänään. Ratsukon kaikki suorittamat liikkeet eivät ollet järin hyviä, mutta sieltä täältä tuli kyllä hyvääkin palautetta. Hyviä asioita mainitakseni voisin kertoa vaikkapa laukan olevan hyvää temmoltaan ja ravikin kaunista. Sulkutaivutukset olivat keskinkertaisia, mutta avotaivutus onnistui hyvin. Ratsukon hyvinä puolina sanoisin vielä rehellisyyden ja rauhallisuuden. Tamma käyttäytyi todella mallikkaasti ja ei aiheuttanut mitään välikohtauksia. Erittäin tyytyväinen olin myös etu- ja takaosakäännöksistä, jotka olivat ennen tuottaneet Demiselle ongelmia. Nyt ne sujuivat erityisen kauniisti ja ei ratsukko miettinyt hetkeäkään kun jo se oli tehty mitä piti. Voltit olivat tasaisia ja pyöreitä. Hyvä!