Kouluvalmennus KR:n jäsenille (2 avointa) 21.01.2009


Ohjeet & rajoitukset


• Valmennuspäivä 21.01.2009.
• Max. 1 hevonen yhdeltä (1) ihmiseltä.
• Max. 5 (+2) osanottajaa.
• Valmennus toteutetaan Nimi listaan-tyylillä.
• Valmennuksen taso on Vaativa B.
• Hevosen koulutustason pitää olla Vaativa B tai korkeampi.
• Hevosen sivuilla ei tarvitse olla luonnetta.
• Valmennus pidetään O' Polo Warmbloodsin tiloissa.

Osallistuminen


• Sähköpostiin kouluratsastajat@vaapukka.poista.net
• Otsikolla Valmennus 4
• Muodossa:
ratsastaja (@-mail) - <a href="http://alkuinen sivun osoite">Hevosen virallinen nimi</a>
• Väärin tulleita ei huomioida
• En vastaa viesteihin

Osanottajat ja kommentit


1. Milja - Blown Away SIN
Miljan ja hänen ratsunsa Anskun yhteistyö toimi hyvin. Ratsukko oli pirteä ja teki kaiken pyydetyn mukisematta. Ansku totteli jokaista pientäkin apua, jotka Milja sille huomaamattomasti antoi. Olen vähän sitä mieltä, että tämä valmennus oli ratsukon osalta aika turha, sillä laukannostot olivat todella hyvät, samoin pohkeenväistö. Käynnissä oli tosin parantamisen varaa, Ansku kun liikkui vähän tahmeasti eikä lainkaan niin irtonaisesti kuin ennen. Anskulta odottaisin vähän lisää tarmokkuutta käyntiin, joten Milja voit ihan hyvin antaa tammalle enemmän pohkeita. Lisäksi huomauttaisin siitä, että et saisi pitää ohjia ihan niin kireällä kuin mitä pidät nyt. Löysempi ohjasote antaa Anskulle lisää tilaa suuhun ja parantaa sen halua mennä. Suoritus oli kuitenkin kiitettävän tasainen.

2. Crystal - Dirty Faith SIN
Dirty Faith SIN käyttäytyi todella kauniisti. Sen ratsastaja tosin ei olisi halunnut millään ratsastaa, mutta mitäs muutakaan voi kun oli tähän erittäin haluttuun (krhm..) valmennukseen ilmoittautunut, ei peruakkaan voinut. Lopulta ratsastajakin pääsi kiinni kouluratsastuksen salaiseen maailmaan ja Fani ja Crystal yhdessä suorittivat upeaa koottua ravia sekä pohkeenväistöä. Tamman kaula kaartui kauniisti muotoon, jonka jälkeen Crystal ratsasti tammaa eteen, samantien ottaen vähän suunpielistä, muttei liikaa, ja Fanilta löytyi peräänanto. Loppuvalmennus menikin ratsukon osalta todella hyvin, sillä tamma jaksoi kokoajan kuunnella ja Crystaliakin kiinnosti valmennus. Laukannostot olivat tarkkoja ja täsmällisiä, puhumattakaan reippaasta käynnistä. Suorituksen keskiarvo kiitettävä.

3. Kya - Keinumäen Hukseli
Kyan ja hänen suomenhevosorinsa yhteinen sävel oli hyvä. Ori keskittyi ja Kya ratsasti oria hellällä kädellä, josta tämä suomenpolle selvästi nautti. Se esiintyi valmennuksessa oleville tammoille ja keskittyi silti samalla koululiikkeisiin. Kya ratsasti hevostaan huolellisesti ja asetti sen aina oikein. Kevennyksen vaihtokin muistui Kyan mieleen aina kun kierrosta vaihdettiin. Laukannostot olivat täsmällisen hyviä sekä ori pysähtyi kuin seinään kun sen aika tuli. Peruutus täsmällisen suoraan, stop ja suoraan stopista raviin. Kaikki tämä sujui Hukselilta! Orilta löytyi tänään myös erittäin hyvät askellajinvaihdot ja Kyan apuja tuskin näkyi. Hukselin ravi oli liidokasta ja ori taipui hyvin. Käynnissäkin löytyi tarpeeksi reippautta, että ratsukko näytti kouluratsukolta! Hyvää työtä.

4. jarrow. - Nancy
Tämä valmennus ei ollut Nancyn parhaimmistoa, sen voin taata. Jarrow ratsasti tammaa vähän hutiloiden ja ne mitä tehdä piti, tehtiin hutiloiden ja vain vähän sinne päin. Nancy kyttäili kokoajan maneesin päädyssä olevaa peiliä, josta vilahti milloin Hukseli, milloin Fani. Se jos joku oli Nancyn hermoille liikaa ja tamma karautti maneesin ovesta ulos jarrown huutaen selässä jotain painokelvotonta.. Kun tamma oli tallityttöjen suosiollisella avustuksella saatu sisälle ja maneesin ovi lukittua sekä peili peitettyä alkoi Nancyn valmennuksestakin tulla jotain. Valitettavasti aikaa oli kulunut jo yli puolet valmennuksesta eikä Nancy ehtinyt näyttämään kuin upean ravinsa. Mikäs siinä, ravi oli kyllä todella kaunista ja liitovaihe oli etenkin hyvin näyttävä. Suoritus oli kohtalainen!

5. Werty - Sakura Chiru SIN
"VOI EI!", oli ensi reaktioni kun näin Wertyn nimen valmennettavien listalla. Se täystuho vielä täystuhomman hevosensa kanssa tästä vielä puuttuikin. Mutta onneksi yllätysten päivät eivät ole ohi ja kuinka ollakaan tänään oli tämän tuittupäisen Sakuran kilttipäivä ja tamma käyttäytyi kuin enkeli! Wertykin eilisen ryyppyputken jälkeen oli aika heikossa hapessa joten valmennus oli hyvin rauhallinen. Kuitenkin komea ravi sieltä saatiin ryystetyksi kun vaivalla kaikki yrittivät. Sakura oli kiltti ja lauhkea kuin (tapettu) lammas ja tuskin jaksoi koipeaan nostaa. Laukannostot olivat siis arvattavastikin hyvin lepsuja. Laukka nousi tuurilla joka viidennellä yrittämällä. Sakura Chirusta tämä oli varsin lupsakkaa kun se tajusi olevansa laiska. Sitten tulikin pukki-pieru-pukkipukki-jakso ja valmennus loppui. Ei siinä mitään. Werty pääsi potemaan krapulaansa. Valmennus oli ratsukon osalta heikko.

6. hejdi - Ciars Captain
Ainut ulkopuolinen tässä valmennuksessa oli ystävämme heidi ratsuineen. Kapteeni Karvanaamaksi valmennusrenkaan kesken ristitty ori oli aika nolona, sillä heidi oli edellisenä iltana klipannut orin aivan kaljuksi. Satula sille ei sitten sen jälkeen sopinutkaan ja heidi joutui menemään ilman satulaa.. Sekä ilman housuja. Housut hän oli unohtanut kotiinsa. Sääli sinänsä. No, kaikista epäkohdista huolimatta ratsukko selvitti tiensä PERÄÄNANTOON, joka oli kaikista kovin kummallista. Karvanaama ei aluksi ollut hanakka menemään, mutta tajuttuaan iloisen asian (että omisti karvoja vielä naamassaan) se lähti reippasti laukkaan. Pohkeenväistö sujui myös paremmin kuin satulan kanssa, sillä heidi sai paremman kontaktin Karvanaamaan. Kaikkien karvaaksi pettymykseksi Kapteeni Karvanaama oli koko valmennuksesta parhain. Arvosanaksi tuli erinomainen!

7. Monty - Carina DÄR
Uuden jäsenemme Montyn ratsastus oli tarkkaa työtä. Tyttö antoi ratsulleen Riinalle tarkat avut ja tamma toimi kuin automaatti. Se ei kuunnellut mitään ulkopuolisia ääniä vaan keskittyi ainoastaan Montyn sille antamiin ohjeisiin. Kaikki tehtävät järjestyksessään sujuivat ja voi kuinka kateellisia olivat mm. Werty ja jarrow. He kuolasivat kieli ulkona Montyn ratsua. Riinan pohkeenväistö oli upeaa, sitä oli hieno katsoa mutta uskon sen olleen myös todella kivaa selässä istuttuna! Riina nosti laukan juuri silloin kuin piti ja sen pysähdykset olivat hyvät. Täyskaarrot, voltit sekä suunnanvaihdokset tapahtuivat ajallaan ja oikeassa mallissa. Kolmikaarinen kiemuraura oli ehkä lievästi liian kiemurainen, mutta muuten hyvä. Myös perusharjoittelu, kuten käynti-ravi-käynti ja käynnistä laukka suoraan sujui hyvin. Suorituksena kiitettävä.