Kouluvalmennus KR:n jäsenille 20.01.2009


Ohjeet & rajoitukset


• Valmennuspäivä 20.01.2009.
• Max. 1 hevonen yhdeltä (1) ihmiseltä.
• Max. 11 osanottajaa.
• Valmennus toteutetaan Nimi listaan-tyylillä.
• Valmennuksen taso on Intermediate I & II.
• Hevosen koulutustason pitää olla Intermediate +.
• Hevosen sivuilla ei tarvitse olla luonnetta.
• Valmennus pidetään O' Polo Warmbloodsin tiloissa.

Osallistuminen


• Sähköpostiin kouluratsastajat@vaapukka.poista.net
• Otsikolla Valmennus 3
• Muodossa:
ratsastaja (@-mail) - <a href="http://alkuinen sivun osoite">Hevosen virallinen nimi</a>
• Väärin tulleita ei huomioida
• En vastaa viesteihin

Osanottajat ja kommentit


1. jarrow. - Screwdriver BA
Jarrowin ja Draven yhteistyö oli tänään saumatonta ja kaunista katsoa. Valmennus oli tehokas parin kohdalla ja tuotti tulosta etenkin peräänannossa, jossa Drave vähän niskuroi. Jarrow ratsasti oria tarmokkaasti ja muisti kokoajan pitää ryhtinsä kunnossa. Parilta sujui hienosti laukanvaihdot, joita treenattiin tänään. Keskittyminen oli myös erityisen hyvä pohkeenväistössä, jota treenattiin niin käynnissä, ravissa kuin laukassakin. Drave kyttäili tuon tuosta tammoja, mutta jarrowin menoa se ei haitannut. Koska tammat hirnuivat myös Dravelle, ori pysyi tyytyväisenä eikä kiukutellut sen koommin. Jarrow jaksoi puurtaa massiivista Dravea mitä kummallisimpiin koululiikkeisiin ja arvosana valmennuksesta olisikin yhdeksän ja puoli. Niin hyvin keskittyminen sekä erityisesti pysähdykset ja peruutukset sujuivat!

2. Vipeltäjä - Mius Lovedeater
Vipeltäjä vipelsi tänään oikein urakalla! Valmennukseen raahattu Dee ei olisi kestänyt hetkeään paikoillaan ja jo selkään nousu näytti niin vaivalloiselta että oikein teki kipeää katsoa, kunnes eräs tallitytöistämme älysi tulla pitämään Deestä kiinni, kun Vipeltäjä punnersi naama punaisena tammansa selkään. Kunhan pari käynnistyi (hitaasti mutta varmasti), se suorittikin upeita koululiikkeitä - joskin Dee teki liikkeet vain toisen hevosen perässä, luuli kai matkimisen olevan IN. Kun viimeiseksi valmennuksen lopussa muiden lähdettyä jäi tämä surullisen näköinen ratsukko, päätettiin katsoa mitä Dee oikeasti osaa. Eihän tämä tamma jaksanut silloin enään eväänsä liikauttaa, joten jouduin hakemaan juoksutusraippani kentän kulmalta (joka oli aika raskas duuni). Deestä löytyi kuin löytyikin virtaa ja arvosanaksi tuli 9-.

3. Cannabia - Tropica Ghost Tour
Tumpin hermot olivat hyvin kireällä, kun Cannabia repi raivostuksissaan ohjia ja kirosi orinsa osaamattomuutta. Jouduin useaan otteeseen rauhoittelemaan tätä kiihtynyttä ratsastajaa, joka jo pariin kertaan meinasi lentää selästäkin. Liekö alkomahooli maistunut ennen valmennusta? Mustat ja keltaiset salamat sinkoilivat naisen suusta, sillä Tumppi vain tönötti paikoillaan. Kerroin, että rauhalliset otteet tehoavat herrasmiesholsteineihin. Kun Cannabia omasta tahdostaan riippumatta koetti vinkkejäni, ori lähti kuin lähtikin koottuun raviin. Peräänanto löytyi hetkeä myöhemmin ja voi kuinka Cannabian suu oli hymyssä! Tumppi ravasi upeasti, nosti täydellisen laukan ja totteli pieniä, huomaamattomia apuja kuin vettä vaan. Valmennus tuotti ratsukolle reilun hien pintaan ja onnistumisen tunteen, josta kannattaa olla ylpeä. 8½

4. Meryl S. - Absatz Benco
Ratsukon suoritus oli tasaisen hyvä koko valmennuksen ajan. Oli ilo katsella osaavan orin liikettä, kun ori ei välittänyt lainkaan ympärillä ravaavista tammoista, jotka kyllä vilkuilivat komean herrasmiehen perään. Bezillä taisi tulla hiki ensimmäisenä, sillä se oli kuuliain koko porukasta. Merylin ei tarvinnut kuin antaa pienet huomaamattomat pohjeavut ja ohjata oria painoavuilla, niin suoritus hipoi täydellisyyttä. Ori oli selvästi ratsastajineen noussut oikealla jalalla karsinasta ja tämä valmennus oli lähestulkoon turha. Täydelliset pysähdykset, peruutukset suoraan, peruutuksesta seis ja samantien raviin. Ei ongelmaa. Ratsukon liikkeet paranivat vain loppua kohden ja voi kuinka kaunis laukka orilla olikaan.. Peräänannosta puhumattakaan! Samantien Bezi kaarsi kaulansa ja keskittyi vain liikkeisiin. 10- ehdottomasti!

5. Sonoko D. - Volcano SIN
Tämä tamma näytti miten tammoissa löytyy virtaa. Sonoko ratsasti Vonan heti alkuunsa hyvään muotoon, josta oli helppo lähteä hakemaan perääantoa. Puoliveritammalta ei kauaa nokka tuhissut, kun seuraavaksi pyydettiin pohkeenväistöä, voltteja sekä pääty-ympyröitä. Näiden aikana löytyi peräänanto, josta Sonoko kiitti tammaa taputtamalla sitä kaulalle. Tästä ratsukolle plussaa. Hevonen pysyy tyytyväisenä kehuista ja ratsastajakin tietää kaiken menneen nappiin. Kaikki ovat tyytyväisiä, mitä muuta voi toivoa? Sonokolle ei riittänyt vain näiden helppojen harjoitusten meno täydellisesti, vaan hän halusi lisää. Seuraavaksi tehtiinkin äskeiset ensin kootussa ravissa ja sitten laukalla. Kun nämäkin menivät hyvin, oli helppo kokeilla peruutuksia ja pysähdyksiä. Vona vähän empi peruuttaa, mutta kun se peruutusvaihde löytyi, sekin sujui. 9½

6. Werty - Tropica Mario
Tropica Mario! Oli hienoa saada itse kuuluisuus Wertyineen valmennukseen. Totta puhuakseni sitä tämä varsin mielenkiintoinen ori todella kaipasi.. Ratsastajasta puhumattakaan. Ensinnäkin Werty oli löysä kuin mikä. "Ryhtiä!", jouduin huutamaan Wertylle ties miljoona kertaa ennenkuin se viimein tajusi tehdä jotain asian eteen. Muut ehkä kyllästyivät tällä välin. Toinen paha oli, kun Marion mennessä kohtalaisesti, Wertyn kantapäät sojottivat ylös ja varpaat... No tietysti alas! Sakkolappuja lenteli, mutta piankos ne olivat taas oikein. Mario keskittyi haistelemaan Deen takamusta, kun Werty tsiigaili naapuritallin (komeaa kylläkin) tallityöntekijää (Markoa), joka lievästi kyllä muistutti Wertyn alla olevaa kilparatsua. Raavas mies, lihaksikas ja ruskea. Mutta nyt takaisin valmennukseen. Wertyn ja Marion suoritus oli kohtalainen, siitä 8-.

7. Crystal - Gemma
Tästä ratsukosta ei löytynyt hyvää eikä huonoa puolea. Tasaisen varmasti etenevä kiltti Gemma teki kaiken niinkuin piti, muttei järin loisteliaasti. Sen jalka ei noussut niinkuin monien muiden, mutta kiltisti se silti väänsi liikkeitä toisensa perään. Kaunis laukkakin nousi, puhumattakaan peräänannosta ja kootusta ravista. Pohkeenväistössä tammaparan jalat olivat mennä solmuun, kun se melkein nukahti kesken kaiken. Crystal onneksi sai kultaiseen tammaan liikettä ja yhdessä se selvittivät orien välistä tiensä huipulle. Nähtävästi kisoissa menestynyt tamma on pärjännyt tuurilla, sillä näyttävää ja liidokasta ravia saati laukkaa se ei juurikaan omista. Kauniin näköinen peruutus tiptop suoraan pisti kyllä lisäpisteitä Gemman kukkaroon. Myös täsmälliset pysähdykset ja hyvät askellajinvaihdot olivat plussaa. Suoritus oli 9+.

8. miia. - Rockin' Vodka
Upean näköinen Vodka ja miia olivat ratsukko, jollaista ei toista tule. Vodka siis tosiaan oli upean näköinen. Mutta siihen se taisi sitten jäädäkin. Pohkeenväistö ei sujunut alkuunkaan, ei edes käynnissä. Temppuileva ori kyttäili vain tammoja ja miian pienet vedot ohjista tuskin tuntuivat orin suussa. Vodka olisi halunnut rynnätä ensi töikseen kiltin Gemman takamukseen, mutta onneksi miia sai orin aisoihin. Kun suurimmat taistelut olivat ohitse, Vodkakin alkoi keskittyä asiaan. Voltit ja peruutukset olivat hyvät, samoin pysähdykset. Vodkalta sujui myös kaarrokset, kuten 3 kaarinen kiemuraura, jota treenattiin alussa ja lopussa valmennusta. Kiitoksia Vodka sai erityisen kauniista laukasta ja selvistä nostoista, joihin ratsastaja ei tarvinnut suuria apuja. Hellä käsi toimi myös lopussa, kun treenattiin laukkapiruetteja. Suoritus 9-.

9. Kya - Rowland's Royal Leamington
Leevi oli tänään hyvin eteenpäinpyrkivä ja Kya ratsasti orittaan hallitusti ja määrätietoisesti. Leeviltä löytyi niin kaunis ravi (liitävät askeleet jäivät takuulla jokaisen mieleen) kuin lennokas laukkakin. Ravityöskelenty oli tarmokasta ja hikihän pukkasi väkisinkin Kyan kasvoille, kun Leevi tammoista kiinnostuneena nuorena miehenä oli kokoajan suuntamassa askeleensa muualle kuin piti. Leevi keskittyi kuitenkin pienten muistutusten jälkeen taas itse asiaan ja treenatessamme piruetteja, se suorastaan loisti. Leeviltä löytyi myös kaunis pohkeenväistö, joka oli irtonainen ja näyttävä. Peräänantoon ori ei hakeutunut itsestään, mutta Kya ratsasti orin hyvin kokoon ja muodon kautta löytyi hyvä peräänanto, jossa ori pysyikin loppuvalmennuksen ajan. Leeviä kiusasi maneesiin eksyneet tallikärpäset, joita ori hätyytteli hännällään. 9½

10. Milja - Sea Serpent KG
Sessa oli tänään jäykkä, vaikka Milja kuinka jo lämmittelystä lähtien ratsasti tammaansa eteen ja taivutti sitä volttien ja pääty-ympyröiden avulla. Sessa kuunteli hyvin ohjeita ja oli innokas yrittämään. Laukannostot eivät olleet ihan niin tarmokkaita kuin ne olisivat saaneet olla. Tammalta puuttui myös sisua saada se ravi niin liitäväksi kuin se parhaimmillaan olisi. Miljan ratsastus oli kiitettävää, sillä ryhti säilyi kokoajan ja jalka oli paikoillaan. Kädet eivät tosin olisi saaneet heilua ihan niin paljoa mitä ne tänään heiluivat. Sessan peruutukset olivat suorat, samoin pysähdykset tapahtuivat juuri siihen mihin piti ja tasajalkaa. Kaikista eniten kiitosta antaisin kuitenkin hyvästä ryhdistä hevosella, nätistä pohkeenväistöstä sekä erityisen onnistuneista pirueteista, joissa Sessa loisti. Suoritus oli tasoltaan kymmenen miinus.

11. Maria L. - Tropica Chippewa
Maria L. olikin aivan uusi tuttavuus meidän valmennuksissamme. Paljoa ei tyttö itse saati hänen ratsunsa Sippe paikkaa miettinyt, vaan pari keskittyi samantien itse kouluratsastukseen. Ratsukko löysi heti täydellisen yhteisen sävelen sekä upean peräänannon. Ravi oli liidokasta kuten pitääkin, samaten laukka pyöri nätisti. Askellajinvaihdoksista ei koitunut ongelmaa, mutta laukkapirueteissa Sippe ei olisi halunnut keskittyä. Kolmannella yrittämällä se kuitenkin onnistui ja kelpo ratsastajan elkein Maria taputti oriansa kaulalle. Lisäksi oli erittäin mukava huomata, miten Sippe ei luonut vilkaustakaan tammojen suuntaan tai aiheuttanut vaaratilanteita. Sitä ei kiinnostanut toiset oritkaan. Peruutukset ja pysähdykset olivat Sipellä keskivertoja. Kotiharjoitteluun jättäisin pohkeenväistön jokaisessa askellajissa, sillä se vähän mätti. 8½