Kouluvalmennus KR:n jäsenille 30.10.2008


Ohjeet & rajoitukset


• Valmennuspäivä 30.10.2008.
• Max. 1 hevonen yhdeltä (1) ihmiseltä.
• Max. 10 osanottajaa.
• Valmennus toteutetaan Nimi listaan-tyylillä.
• Valmennuksen taso on Grand Prix.
• Hevosen koulutustason pitää olla Grand Prix.
• Hevosen sivuilla ei tarvitse olla luonnetta.
• Valmennus pidetään O' Polo Warmbloodsin tiloissa.

Osallistuminen


• Sähköpostiin kouluratsastajat@vaapukka.poista.net
• Otsikolla Valmennus 2
• Muodossa:
ratsastaja (@-mail) - <a href="http://alkuinen sivun osoite">Hevosen virallinen nimi</a>
• Väärin tulleita ei huomioida
• En vastaa viesteihin

Osanottajat ja kommentit


1. Milja - Sea Serpent KG
Milja ja Sessa oli valmennuksessa erittäin kyvykäs ratsukko. Sessalta sujui niin piaffet kuin passagetkin, mutta niinkin tavanomainen asia kuin ravista käyntiin siirtyminen ei tänään sujunut melkein ollenkaan. Virtaa Sessalla siis oli aivan järkyttävästi ja se oli kokoajan nostamassa laukkaa. Milja sai teutaroivan neidin aika hyvin aisoihin ja loppua kohden suoritus parani. Erityisesti kiitosta antaisin ratsukolle hyvistä ratsastusradan teistä, sillä Sessa ei oikaissut kertaakaan. Myös ravi oli todella kaunista - liitävää ja kevyttä. Milja kantoi käsiään todella kivasti ja sai siten Sessaankin ryhdikkyyttä. Juuri mistään en tätä paria joutunut sakottamaan, joten valmennus oli hieman turha. Oli kuitenkin hyvin mukava katsoa tätä ratsukkoa, sillä se meni satumaisen hienosti. Kotiopiskeluun jää vielä laukkapiruetit, niissä kun Sessa hätäili.

2. jarrow. - Snip-Snap SIN
Snip oli kokoajan tammojen perään. Ori ei olisi jaksanut olla hetkeään paikoillaan, joten kyseinen vika oli muillakin kuin Sessalla. Tamma ja ori tuntuivat siltä että niillä olisi raketti takapuolen alla. Snip ja jarrow olivat kuitenkin erittäin hyvin harjoitelleet jo ennen, sillä ainoastaan piaffessa tökki. Snip jaksoi yllättävän hyvin kuunnella jarrowin tarkkoja ohjeita, josta tyttö saikin kiitosta. Erityisen paljon minua miellytti jarrowin suora ryhti, joka teki ratsastuksesta tyylikästä. Snipistä hauskinta taisi olla valmennuksen jälkeinen pukkilaukkakierros, jossa vähän reviteltiin. Snip ja jarrow peruuttivat hienosti, aina täsmällisen suoraan. Pysähdykset olivat myös todella kiittäviä, sillä Snipin jalat jäivät joka kerta aivan vierekkäin. Snip kantoi myös itsensä hyvin ja oli kokoajan jonkinlaisessa peräänannossa. Tästä on hyvä jatkaa.

3. Crystal - Yippee!
Tämä ratsukko oli hyvin innostunut kaikesta ja otti hyvin vaarin neuvoista. Kaikki tehtävät Hippu suoritti, mutta pienen muistutuksen jälkeen. Jokin vähän suurempi kurinpalautussessio ei olisi tammalle yhtään pahitteeksi. Hippu vähän pukitteli ja osoitti mieltään, mutta ratsastaja Crystal sai sen suhteellisen hyvin ruotuun. Ravi oli Hipun bravuuri, sillä se oli liidokasta ja kaunista. Tammmalla oli myös kaunis peräänanto. Crystal ratsasti tammaa pyöreäksi ja saikin sen heti haluamaansa asentoon. Hippu oli vähän vaihtelevainen, sillä jotkut asiat se teki samantien ja joissakin se vänkäsi todella kauan. Nuoreksi tammaksi se suoritti hyvin piaffen ja passagen. Passagessa oli ehkä vähän ongelmaa, mutta Crystal sai tamman kuitenkin tekemään niinkuin halusi. Pysähdykset ja askellajinvaihdot olivat Hipulle helpoimmat. Ryhtiä löytyi ja sisukkuutta!

4. Hilu - Crocs Bar O' Polo
Hilu ei ollut ihan mukana tässä valmennuksessa ja siksi Ronjan suorituskin oli vähän mitä oli. Jalat meinasivat sotkeutua väkisinkin, kun Hilu ei kuunnellut ohjeita ja ohjasi Ronja-paran vääriin liikkeisiin. Törmäykset muihin hevosiin eivät olleet kaukana, joskin onneksi ne vältettiin. Puolessa välissä valmennusta Hilu valitti pahaa oloaan ja hänen tallityttönsä Sofia tuli Hilun tilalle. Sofian ja Ronjan loppuvalmennus menikin todella hyvin, vaikka jouduin aika paljon neuvomaan Sofiaa ratsastamisessa - eihän tyttö ollut paljoa GP-tasoa ratsastellut, vähän aikaa kun oli vasta Hilua autellutkin. Ronja meni kivasti ja totteli hyvin. Pohkeenväistö jokaisessa askellajissa sujui hienosti. Tammalta löytyi myös pyörivä kaunis laukka sekä tasainen pysähdys. Peruutukset menivät suoraan ja törmäyksiä ei edes meinannut tulla. Tammaa ei kiinnostanut ollenkan muut hevoset.

5. miia. - Broken Promise xx
Brooksen ja miian yhteistyö oli saumatonta. Tamma oli hyvin kuuliainen ja totteli kaikkia apuja. Se kesti hyvin myös muiden hevosten tuoman paineen, ja yritti täysillä. Brookesta löytyi intoa ja miia ratsasti sitä hallitusti. Ratsukon parhaimpiin puoliin kuuluu rauhallisuus, kestävyys, sisukkuus ja innostuneisuus. Brookella on kouluhevoselle sopivat liikkeet ja hyvät hermot. Se jaksoi hyvin koko valmennuksen ajan keskittyä itse asiaan toisinkuin monet muut. Miia ratsasti hyvin ja ryhdikkäästi ja Brooke ei vikuroinut kertaakaan. Laukannostot olivat todella sujuvia ja peruutukset myös. Pirueteissa Brookella meinasi vähän mennä jalat solmuun ensimmäisellä kerralla, mutta kun kokeiltiin uudelleen, se rytmi löytyi ja sekin sujui ihan ongelmitta. Brookesta oli hauskinta Snipin lailla lopuksi ollut pukkilaukkakierros! Brooke pukitti ehkä eniten..

6. Sonoko D. - Chizuru SIN
Tämän parin suoritus oli jotain niin kaunista että voiko yhtä upeaa ollakkaan? Huomasi hyvin, että pari tulee upealta puoliverisiittolalta, jossa jokainen hevonen on yhtä mahtava kuin Sonokolla tänään mukana ollut Chiko. Orilta sujui täydellisesti niin laukkapiruetit, ravipohkeenväistö, pysähdykset, piaffe, passage, peruutukset.. KAIKKI! Chico ei välittänyt tammoista tuon taivaallista, vaikka jalostusori onkin. Se vain eteni tasaisen varmasti ratsastajansa Sonokon kanssa kouluradallamme väistellen muita ratsukoita. Valmennuksen kruunaamattomaksi kuninkaaksi nimetty Chico jaksoi kokoajan olla skarppina ja peräänannossa. Sonokon ei tarvinnut kuin antaa lähes huomaamattomat avut kun Chico jo totteli. Ori ei esittänyt mitään vastaväitteitä missään ja siitä huomasi kuinka taitava se on. Ori oli myös kiltin näköinen lempeine silmineen. Vautsi, olen sanaton.

7. Eveliina - House-Ism
Eveliina ratsasti tänään todella hyvin! Ratsu Hoopo tosin käyttäytyi kuin Hoopo. Yksikään suoritus ei ollut täydellinen, sillä ori kirjaimellisesti hoopoili ja kyttäsi jokaista puskaa. Koskaan en ole nähnyt yhtä paljon säikkyvää oria. Pelkojensa lisäksi sitä kiinnosti hyvin paljon tammat ja mitäs siitä tulee. Eipä mitään. Niinpä niin. Eveliina sai kokoajan olla repimässä kankia, kun Hoopo halusi mennä eri suuntaan kuin piti. Eveliinan ratsastus oli kyllä esimerkillistä. Hän ratsasti selkä suorana ja hallitsi kyllä teutaroivan herransa. Ori rauhoittui vähän loppua kohden ja pari sai vähän suoritettuakin eri liikkeitä, Parhaiten he suoriutuivat piaffesta, jossa Hoopo jaksoi keskittyä. Myös piruetit ja pohkeenväistö eri askellajeissa oli Hoopolle ihan OK ja ne se jaksoi suorittaa. Eveliina halusi välttämättä muiden hevosten poistuttua yrittää passagea ja lopulta sekin sujui.

8. Vipeltäjä - Lovelaw
Tämä ratsukko teki vaikutuksen kaikilla osa-alueilla. Heti kentälle saapuessaan heistä huomasi, että Vita oli selvästi hallinnassa ja kuunteli tarkkaavaisena Vipeltäjää. Alkulämmittelyjen jälkeen Vita ikäänkuin syttyi. Sen silmistä loisti voitontahto, vaikkei tässä kilpailukaan mistään. Vipeltäjä ratsasti hieman kuumahkoa tammaa taitavasti, selkä suorassa. Ratsukon ravi oli liitävää ja kaikki sujui kuin rasvattu. Laukka nousi pyörien ja loppui yhtä sulavasti täsmälliseen pysähdykseen. Piaffesta ei koitunut osaavalle puoliveritammalle ongelmaa samoin kuin passage sujui yhtä hyvin. Laukkapiruetitkin ratsukko hoiti ilman mitään mutinoita kummaltakaan ja hetken jo ehdin ihmetellä miksi pari edes saapui GP-tason valmennukseen, he kun olivat jo täydellisiä. Vita jaksoi kuitenkin loppuun asti pitää pintansa ja minut hämmästyneenä. Vipeltäjän avut eivät vilahtaneetkaan. Ratsukko oli yhtä.

9. Werty - Frankie O' Polo
Wertyn ja Frankien yhteistyö oli vähän hajalla valmennuksessa. Ori yritti pukittaa kokoajan ja ei jaksanut millää keskittyä. Werty ratsasti oria kuitenkin hyvin sen mielialaan verrattuna ja puolessa välissä valmennusta tulostakin alkoi syntymään. Frankie meni lopuksi jo peräänannossa ja löytyihän sieltä myös laukkapiruetit, täydelliset voltit sekä piaffe. PAssagen kanssa oli jonkinasteisia ongelmia, mutta sitä tahkottiinkin Frankien kanssa koko loppuvalmennus. Werty ymmärsi kyllä mitä pitäisi tehdä, mutta Frankie kiukutteli. Kaiken tuskallisen vääntämisen jälkeen ori taipui kuin taipuikin tahtoomme ja niin kaunis passagekin löytyi. Oli se aikamoista kun koko valmennusryhmä puhkesi raikuviin aplodeihin kun Frankielta löytyi passage. Frankien ja Wertyn kotiharjoitteluksi jääkin siis ehdottomasti passagen treenaus sekä kurinpalautus oripojalle, joka käyttäytyy kuin pojannassikka.

10. Mea L. - Piraya O' Polo
Pirreä kiinnosti valmennuksen aikana aika paljon kaikki muu kuin itse kouluratsastus. Mea ratsasti tammaa hyvin hennoin ottein ja se olikin ihan hyvä. Pirre oli säpsyllä tuulella ja ties mihin kuuseen se olisi kivunnut mikäli olisi läimäyttänyt kannukset sen kylkiin. Piaffe ja passage olivat Pirren lempijutut, sillä korvat hörössä se väänsi niitä. Ratsukon suorituksesta parhain osa oli selvästi laukkapohkeenväistö! Piirre aivan loisti siinä ja teki sitä mielellään. Ratsastaja Mea L. tuskin hipaisikaan Pirren kylkiä kun suoritus hipoi jo täydellisyyttä. Pirre oli ehkä yritteliäin tamma koko porukasta. Mea L. ratsasti erittäin harkitusti ja sai Pirren tottelemaan kaikkea. Pienikin ohjasote tuntui Pirren suussa ja huomaamattomat avut olivat Pirrelle parhaimmat. Ratsukko loisti tässä valmennuksessa! Ei ole paljoa harjoittelemista enään, vaikka koskaan ei voi olla täydellinen.