Kouluvalmennus KR:n jäsenille 10.08.2008


Ohjeet & rajoitukset


• Valmennuspäivä 10.08.2008.
• Max. 1 hevonen yhdeltä (1) ihmiseltä.
• Max. 6 osanottajaa.
• Valmennus toteutetaan Nimi listaan-tyylillä.
• Valmennuksen taso on Vaativa B.
• Hevosen koulutustason pitää olla Va B tai yli.
• Hevosen sivuilla ei tarvitse olla luonnetta.
• Valmennus pidetään O' Polo Warmbloodsin tiloissa.

Osallistuminen


• Sähköpostiin kouluratsastajat@vaapukka.poista.net
• Otsikolla Valmennus 1
• Muodossa:
ratsastaja (@-mail) - <a href="http://alkuinen sivun osoite">Hevosen virallinen nimi</a>
• Väärin tulleita ei huomioida
• En vastaa viesteihin

Osanottajat ja kommentit


1. Harmony D. - Raging Blood SIN
Raita toimi valmennuksessa kelpo tamman elkein. Se oli tasaisen varma ja rento koko valmennuksen ajan. Harmony ratsasti tätä hyvin koottua tammaa määrätietoisesti ja sen näki. Tamma luotti ratsastajaansa ja ratsukko loisti! Kokoaminen kävi käden käänteessä, pysähdykset tapahtuivat mallillaan ja niihin seisahduttiin täsmällisen tasajaloin. Raitaa ei jouduttu paljoa neuvomaan, sillä sen ratsastaja osasi hommansa ja tuntui, kuin tämä valmennus olisi ollut liian helppo tälle parille. Voltit olivat täydellisiä enkä voi kuin kehua laukannostoja ja pohkeenväistöä. Ainut missä oli vähän ongelmia, oli etuosakäännökset, joissa kokoajan tamma sekosi jaloissaan ja oli kaatua. Tämä saattaa johtua Raidan nuoresta iästä, joten kotona treenaus varmasti auttaa asiaan. Raita oli rauhallinen ja tyyni eikä tressannut muista hevosista kentällä. Harmony muisti myös kiittää suoritusten jälkeen tammaa taputtamalla sitä kaulalle ja myös ohjasi tammaa myös ääniavuin. Ääntä Raita kuuntelikin hyvin ja voin iloisesti todeta, että Harmony ratsasti tammaa hellästi eikä käyttänyt voimaa. Ratsukon yhteistyö oli saumatonta! Mahtavaa. Yleisarvosana olisi kiitettävän ja erinomaisen puolivälissä.

2. Milja - Blown Away SIN
Ratsukko oli harmoninen ja erittäin kaunista katseltavaa koko valmennuksen ajan. Toisinaan tuntui ettei valmennusta olisi edes tarvittu, niin hienolta meno näytti. Ansku oli kokoajan Miljan täydellisessä hallinnassa, joskin peruutukset menivät vähän vinoon.. Laukannostot olivat säntilliset, niistä erityisesti kiitosta. Pysähdyksissä Ansku hätäili, mutta loppuakohden Milja sai tamman paremmin ratsastettua eteen ja se oli hyvin kuulolla. Silloin sujui sitten pysähdyksetkin mallikkaasti. Anskun käytös oli esimerkillistä eikä voi kuin kehua sen rautaisia hermoja. Koko pitkä valmennus oli Blown Away SIN:lle helppoa eikä se jännittänyt uutta paikkaakaan. Valmennuksessa Anskua vähän häiritsi kolmen upean orin paikalla olo. Niitä vilkuillessa meinasi askeleet mennä vähän sekaisin. Milja sai neidon taas maailmankartalle ja aika hyvin ratsukko sai päänsä käännetyksi oreilta ja näin onnettomuuksilta vältyttiin. Anskun ja Miljan suoritus valmennuksessa oli yhdeksikön kieppeillä, ehkä hieman yli! Ääniapujen ja painoapujen treenauksessa Ansku ei oikein ymmärtänyt, vaikka Milja hyvin hommat hoitikin kotiin. Kaunis ratsukko, sopusuhtainen ja eteenpäinpyrkivä.

3. Meryl S. - Walküre
Sora käyttäytyi mallikkaasti. Se ei miettinyt sen koommin ympärillä pyöriviä tammoja ja siitä näki, että homma oli sille tuttua. Walküre ei jaksanut olla huolissaan mistään, vaan totteli Merylin apuja kuin kone, eikä virheitä juuri tullut. Peruutukset sekä pysähdykset tuottivat ongelmia sekä laukannostot. Ravi oli tempoisaa ja kaunista katsoa. Walkürella on liitävä askel ja se on todella komea kun se ravaa lisättyä ravia ja yrittää tosissaan. Valmennuksen yhteydessä tarkastettiin myös ratsastajan istunta. Merylin istunta oli suora ja hyvä ryhti pysyi vaikka hevonen laukkasi, ravasi tai käveli. Pohkeenväistössä Meryl meinasi nojata väärälle sivulle ja tällöin hevonen ei tiennyt minne mennä. Walküre kuitenkin yritti ymmärtää ja ratsukko selviytyi kouluradasta todella hyvin. Erityiset kiitokset Meryl ja Walküre saa yritteliäisyydestä, jota ratsukko tarvitsi kentän toiseen päähän menemiseen. Walküre näki siellä haamuja eikä olisi halunnut mennä sinne ollenkaan. Oikeasti siellä siis ei mitään ollut. Ratsukon arvosanaksi tulisi 8½, ehkä jopa 9-. Walkürella on potentiaalia ja se on hallittavissa vaikka se on ori. Komea ulkonäkö on elegantti ja upea.

4. miia. - Syksyn Runopoika
Miia ja Ruttu olivat hieno pari. Kumpikin yritti parhaansa ja kaikki sujui edes jotenkuten. Ainoana muunrotuisena hevosena Ruttu erottui porukasta selkeästi. Sen liikkeet eivät olleet aivan puoliverien liikkeiden vertaisia, mutta orina se kuitenkin oli oikein terhakka. Kärsivällisyyttä orilla ei ollut nimeksikään, valitettavasti. Tämän vuoksi monet koululiikkeet jäivät puolitiehen ja menivät vain hieman sinne päin. Kouluarvosanana ratsukon suoritus oli kahdeksikko, taikka hieman alle. Ruttu oli kuitenkin positiivinen yllätys siitä, että se peruutti tiptop suoraan ja nosti laukan vaikka suoraan pysähdyksestä. Paino- ja ääniavut olivat ratsukon bravuuri ja siitä kiitosta tulikin valmentajan osalta rutkasti. Pari selviytyi parhaiten paino- & ääniapujen treenistä joka pidettiin kisan muodossa ja siispä Ruttu ja miia saivat viedä kotiinsa diplomin asiaa koskien! Onnea! Miia ratsasti oria hyvin. Tasainen tuntuma suuhun säilyi eikä ollut ongelmaa tasapainon kanssa. Ratsastaja sai myös kiitosta siitä, kun Harmonyn tavoin taputti oria kaulalle aina hyvin suoritetusta työstä. Kiitos kannattaa aina!

5. Vipeltäjä - Cariboo O' Polo
Cariboo O' Poloa eli Karia olikin mukava nähdä sitten varsa-ajan jälleen O' Polon talleilla! Ori käyttäytyi perin hyvin, mutta pientä tunkua oli kyllä katsomaan valmennuksen tammoja.. Käynti oli reipasta ja aktiivista. Poljenta oli ravissa OK sekä laukka oli pyöreää. Karilla oli selvästi asenne kohdillaan ja Vipeltäjä ratsasti oria hyvin. Peruutukset olivat kaikki kohtuullisia, muutama askel meni välillä liikaa tai liian vähän. Paikoillaan pysyminen seisahduksissa oli vähän hankalaa Karille, mutta sitä sitten treenattiin. Valmennuksen lopussa kun jokainen suoritti radan, Kari selviytyi oikein hyvin ja jaksoi seisoa paikoillaan. Liekö jo väsynyt rankasta treenistä? Tätä kuitenkin olisi hyvä treenata kotioloissakin. Laukannostot oli todella hyvät, ei virheitä tai muuta sanomista! Karilla oli liidokas ravi ja lisätty ravi oli kaunista katsoa. Orilla oli myös reipas käynti ja se hakeutui samantien muotoon ja pienellä eteenpäinratsastamisella peräänanto löytyi myös. Ratsastus oli erityisen hyvä viimeisellä kierroksella ja jotenkin tuntui että ori toimi paremmin kun mentiin vastapäivään. Kari toimi hyvin ääni- & pohjeavuillakin.

6. Crystal - Avaritia PB
Ratsuna Avaritia PB oli hieman häslä, ainakin tässä valmennuksessa. Se ei jaksanut oikein keskittyä mihinkään enää valmennuksen lopussa. Alussa olikin paremmat askellajit ja yritystä oli enemmän. Avalta löytyi selvästi omaa tahtoa. Pääpiirteittäin kaikki sujui kuitenkin hyvin. Yleisarvosanana suoritus olisi kasipuoli, jos hieman ylikin. Laukannostot olivat todella hyvät eikä apuja näkynyt ollenkaan. Avaritialla oli myös kaunis ravi, erittäin liitävä askel ja päätä se kantoi hyvin. Muoto löytyi heti alkukäynneissä ja loppukäynneissä Crystal osasi antaa tammalle pitkät ohjat niin, että Ava sai venyttää kaulansa aivan pitkäksi ja venytellä. Crystal ratsasti muuten hyvin, mutta kantapäät saisivat olla hieman enemmän alhaalla. Avaritia kuitenkin toimi hyvin ja ravista erityinen plussa. Peruutukset ja pysähdykset olivat loistavat eikä pohkeenväistökään ollut aivan hirmuinen peikko. Ratsukolle etu- ja takaosakäännökset tuottivat hieman ongelmia ja painoavuilla tehtynä vielä enemmän. Ääniapuja käytettäessä Ava totteli todella hyvin ja yritti parhaansa. Ratsukko oli harmoninen ja sopi toisilleen. Kuitenkin Avaritia PB saisi olla vähän tarmokkaampi.